Hunddrömmen kurser

HÖSTEN 2019. Privatträningen erbjuds året om.


AKTIVERINGSHELG!
Datum: 26-27/10
Plats: Danderyd
Tid: 11.00-12.30
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Under en helg går vi igenom roliga och enkla aktiveringsövningar som stimulerar hundarna mentalt. Dessa övningar går att göra hemma och under promenaderna. Kursen riktar sig till hundar i alla åldrar och ägare som vill hitta nya roliga aktiviteter ihop med sin hund. Vi kommer också under söndagen att testa på spår - en verklig hit för de flesta hundar!
Pris: 650kr


VALPKURS!
Datum: 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 12/10
Plats: Danderyd
Tid: 11.30-13.00
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Kurs för den unga valpen och ägaren. Här går vi igenom de viktiga byggstenarna för ett trevligt hundägarskap som kontrakt, relation och lek, koppelträning, inkallning, hantering, miljöträning och passivitet. Det finns gott om utrymme för frågor och funderingar under kursens gång. Kursen är individanpassad.
Pris: 1500kr

FULLSATT!


KANTARELLSÖK!
Datum: 1/9, 8/9, 22/9
Plats: Rinkebyskogen, Danderyd
Tid: 11.30-13.00
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Lär hunden att söka efter skogens guld! En rolig aktivitet för hunden som även kan bli väldigt givande för ägaren mer än att ha kul tillsammans med sin hund. På denna kurs lär vi hundarna att söka efter kantareller och se en vinst i detta, diskriminering(att urskilja dofter och välja "rätt"), markering när hunden funnit svampen samt att börja söka av större ytor. Mellan andra och tredje tillfället har vi 2veckor mellan att vi ses, detta för att ekipagen ska få god tid på sig att träna innan avslutning på kursen. Den vecka vi inte ses kommunicerar vi dock via mail kontakt gällande frågor och filmer får skickas till instruktör för att få feedback på träningen. Kantareller ingår!
Pris: 1100kr

FULLSATT!


UNGHUNDSKURS!
Datum: 8/9, 15/9, 29/9, 6/10
Plats: Danderyd 
Tid: 12.00-13.30
Instruktör: Jarl Rexlinger
Info: Kurs för den unga hunden som uppnått 8månader. Under denna period är det inte ovanligt att den annars lydiga och lätthanterliga hunden börjar få knäck i lurarna och ägarna tvivlar t.o.m ibland om hundens glömt sitt namn. Under denna kurs jobbar vi med övningar för att bibehålla en fin kontakt och relation med våra unghundar, vad som är viktigt att tänka på under denna period i träningen samt jobbar vidare med de viktiga moment som krävs i vardagen som koppelträning, inkallning, hundmöten m.m. Vi talar även om hur man kan arbeta ifall ett problem dykt upp i sitt hundägarskap. 
Pris: 1300kr


HUNDMÖTESKURS!
Datum:
Plats: Danderyd
Tid:
Instruktör: Jarl Rexlinger
Info: Kursen riktar sig till de ägare som vill få ordning kring möten som sker under hundpromenaden. Det kan vara så att ens hund är väldigt glad och exalterad och vill hälsa glatt på alla eller att ens hund tycker möten är lite läskiga och svara med utfall. Det kan gälla möten med andra hundar, människor, cyklister och motionärer m.fl. Under kursens gång pratar vi om problematiken kring detta och eventuella orsaker till att problemet uppstått, vi testar på flertalet övningar för att komma fram till en lösning som passar just dig och din hund. 

Pris: 1100krRULLANDE TRÄNING!

Ingen rullande träning inplanerad för tillfället.

Den rullande träningen är fristående träningstillfällen med instruktör. Tanken är att man kan välja de moment som intresserar en. För mer information, kontakta: info@hunddrommen.se


För anmälan till kurs, vänligen fyll i formuläret och uppge:

  • Ägarens fullständiga uppgifter: Namn, adress, mail och telefonnummer.
  • Hundens namn, ras och ålder
  • Vilken kurs ni vill anmäla er till