Hunddrömmen kurser

VT-2021. Privatträningen erbjuds året om.


AKTIVERA MERA!
Datum: 19/4, 26/4, 3/5, 8/5
Tid: 8/5 kl 12.00-13.30, övriga tillfällen 18.15-19.45 
Plats: Renvägen 2 i Täby
Instruktör: Helena Schaerling 
Info: Kursens syfte är att ägarna ska få nya idéer på mental aktivering som med enkelhet går att göra i vardagen och inte kräver allt för stor planering eller extra tid att genomföra. Den där tiden man b.la går på promenaden eller har hunden sittandes vid sin sida i soffan så kan man ge hunden en uppgift. Vi kommer gå igenom spår, tricks träning, aktiveringsleksaker att köpa och göra samt hur man gör promenaden till en hinderbana. 
Pris: 1300kr 

VALPKURS!
Datum: 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6

Tid: 18.15-19.45
Plats: Renvägen 2, Täby
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Vi inleder denna kurs med att träffas för att endast prata. Vi kommer gå igenom era förväntningar på hundägarskapet och vad ni anser är viktigt att er hund ska kunna som vuxen. Vi kommer även gå igenom träningsfilosofi(positiv förstärkning). Därefter träffas vi under fyra tillfällen för att gå igenom praktiska övningar i vardagslydnaden som: kontakt, lek, koppelträning, passivitet, inkallning, hantering, förbud, miljöträning och ensamhetsträning.
Pris: 1550kr


KANTARELLSÖK!
Datum: 17/4, 24/4, 1/5
Plats: Danderyd(utomhus)
Tid: 12.00-13.30
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Lär hunden att söka efter skogens guld! En rolig aktivitet för hunden som även kan bli väldigt givande för ägaren mer än att ha kul tillsammans med sin hund. På denna kurs lär vi hundarna att söka efter kantareller och se en vinst i detta, diskriminering(att urskilja dofter och välja "rätt"), markering när hunden funnit svampen samt att börja söka av större ytor. Svamp ingår!
Pris: 1300kr


TRICKS KURS!
Datum: 
Plats: 
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Vi kommer gå igenom ca 7st tricks under denna kurs. Deltagarna får även komma med önskemål på konster de önskar lära sina hundar. Förutom roliga "party tricks" kommer vi prata om hur dessa är användbara och nyttiga för hundarna att göra, vilka kroppsdelar det stärker och vilka förkunskaper och förutsättningar hundarna behöver för att ta sig an ett särskilts tricks. Exempel på konster: Sitta fint på rumpan, hålla föremål, buga och rulla runt. Kursen riktar sig till alla typer av hundar.
Pris: 1350kr


SENIOR HUNDEN!
Datum:
Plats: Renvägen 2 i Täby
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Hunddrömmens första kurs anpassat för den äldre hunden. Bara för att hunden blivit äldre så betyder det inte att den inte kan lära sig nya saker men man kan behöva anpassa övningarna lite om t.ex hunden börjat höra dåligt eller är stel i kroppen. Helena har själv två äldre hundar som hon fått tänka om och anpassa träningen efter. Vi kommer under denna kurs titta närmre på handsignaler, övningar som mjukar upp kroppen och samtidigt bildar roligt tricks samt nosarbete i olika former. 
Pris: 1050kr


TESTA PÅ NOSE WORK!
Datum: 
Plats: 
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Är du nyfiken på Nose work och om detta är något för dig och din hund? Då är detta ett bra tillfälle att testa på! Under två träningar kommer vi gå igenom vad nose work är. Lära hundarna den första doften eukalyptus och börja med söken beroende på hur långt hundarna kommit mellan det första och andra tillfälllet.
Pris: 450kr


AKTIVERINGSHELG!
Datum: 
Plats: 
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Under denna helg tittar vi på hur vi i vardagen kan lägga in mer mental aktivering för våra hundar. Aktivering som med enkelhet kan göras under promenaderna och hemma. Vi kommer gå igenom kroppskontroll, balansövningar, spår och andra nos-övningar b.la.
Pris: 800kr


KLICKERKURS
Datum: 
Plats: Renvägen 2 i Täby
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Vill du lära dig mer om klickerträning och dess fördelar? Under denna kurs går vi igenom vad klickerträning är, vi "klickar in" hundarna och kommer sedan att använda oss av verktyget i olika situationer såsom tricksträning och i vardagslydnad.
Pris: 1050kr


SPÅR KURS!
Datum: 
Plats: Danderyd(utomhus)
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Under två helger fördjupar vi oss i spårträning. Vi kommer testa på personspår, näringsspår och viltspår. På kursens andra tillfälle försvårar vi lite i personspår och pratar om hur man kan utöka och höja ribban i spårträningen för hundarna. Spår är en aktivitet som passar alla typer av hundar!
Pris: 800kr


UNGHUNDSKURS!
Datum: 
Plats:  
Tid: 
Instruktör: Jarl Rexlinger
Info: Kurs för den unga hunden som uppnått 8månader. Under denna period är det inte ovanligt att den annars lydiga och lätthanterliga hunden börjar få knäck i lurarna och ägarna tvivlar t.o.m ibland om hundens glömt sitt namn. Under denna kurs jobbar vi med övningar för att bibehålla en fin kontakt och relation med våra unghundar, vad som är viktigt att tänka på under denna period i träningen samt jobbar vidare med de viktiga moment som krävs i vardagen som koppelträning, inkallning, hundmöten m.m. Vi talar även om hur man kan arbeta ifall ett problem dykt upp i sitt hundägarskap. 
Pris: 1300kr


HUNDMÖTESKURS!
Datum:
Plats: 
Tid:
Instruktör: Jarl Rexlinger
Info: Kursen riktar sig till de ägare som vill få ordning kring möten som sker under hundpromenaden. Det kan vara så att ens hund är väldigt glad och exalterad och vill hälsa glatt på alla eller att ens hund tycker möten är lite läskiga och svara med utfall. Det kan gälla möten med andra hundar, människor, cyklister och motionärer m.fl. Under kursens gång pratar vi om problematiken kring detta och eventuella orsaker till att problemet uppstått, vi testar på flertalet övningar för att komma fram till en lösning som passar just dig och din hund. 

Pris: 1100krRULLANDE TRÄNING!

6/12 Viltspår (fullsatt)

13/12 Hjärngympa

17/12 Koppelpromenad

Den rullande träningen är fristående träningstillfällen med instruktör. Tanken är att man kan välja de moment som intresserar en. För mer information, kontakta: info@hunddrommen.se


För anmälan till kurs, vänligen fyll i formuläret och uppge:

  • Ägarens fullständiga uppgifter: Namn, adress, mail och telefonnummer.
  • Hundens namn, ras och ålder
  • Vilken kurs ni vill anmäla er till