Hunddrömmen kurser

HÖSTEN 2019. Privatträningen erbjuds året om.


TESTA PÅ NOSE WORK!
Datum: 6/5, 13/5
Plats: Hunddrömmen, Danderyd(utomhus)
Tid: 18.00-19.15
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Är du nyfiken på Nose work och om detta är något för dig och din hund? Då är detta ett bra tillfälle att testa på! Under två träningar kommer vi gå igenom vad nose work är. Lära hundarna den första doften eukalyptus och börja med söken beroende på hur långt hundarna kommit mellan det första och andra tillfälllet.
Pris: 450kr


VALPKURS!
Datum: Måndagar 11/5, 18/5, 25/5, 1/6

Kl 18.00-19.30
Plats: Hunddrömmen, Danderyd(utomhus)
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Under vårt första tillfälle pratar vi mycket om era förväntningar på hundägarskapet och vad ni anser är viktigt att just er hund ska kunna och hur vi ska kunna uppnå dessa mål. Följande tillfällen tränar vi på de viktiga byggstenarna för små valpar: kontakt, följsamhet, passivitet, lek, koppelträning, hantering och påbörjar inkallningen. Övningar anpassas efter hunden och era mål med träningen. Valpen ska ha fyllt 12v och fått sin andra vaccination för att delta.
Pris: 1300kr


AKTIVERINGSHELG!
Datum: 16/5, 17/5
Plats: Danderyd(utomhus)
Tid: 12.00-13.30
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Under denna helg tittar vi på hur vi i vardagen kan lägga in mer mental aktivering för våra hundar. Aktivering som med enkelhet kan göras under promenaderna och hemma. Vi kommer gå igenom kroppskontroll, balansövningar, spår och andra nos-övningar b.la.
Pris: 800kr


KLICKERKURS
Datum: 
Plats: Hunddrömmen, Danderyd
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Vill du lära dig mer om klickerträning och dess fördelar? Under denna kurs går vi igenom vad klickerträning är, vi "klickar in" hundarna och kommer sedan att använda oss av verktyget i olika situationer såsom tricksträning och i vardagslydnad.
Pris: 800kr


SPÅR KURS!
Datum: 
Plats: 
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Under två helger fördjupar vi oss i spårträning. Vi kommer testa på personspår, näringsspår och viltspår. På kursens andra tillfälle försvårar vi lite i personspår och pratar om hur man kan utöka och höja ribban i spårträningen för hundarna. Spår är en aktivitet som passar alla typer av hundar!
Pris: 800kr


KANTARELLSÖK!
Datum: 
Plats:
Tid: 
Instruktör: Helena Schaerling
Info: Lär hunden att söka efter skogens guld! En rolig aktivitet för hunden som även kan bli väldigt givande för ägaren mer än att ha kul tillsammans med sin hund. På denna kurs lär vi hundarna att söka efter kantareller och se en vinst i detta, diskriminering(att urskilja dofter och välja "rätt"), markering när hunden funnit svampen samt att börja söka av större ytor. Mellan andra och tredje tillfället har vi 2veckor mellan att vi ses, detta för att ekipagen ska få god tid på sig att träna innan avslutning på kursen. Den vecka vi inte ses kommunicerar vi dock via mail kontakt gällande frågor och filmer får skickas till instruktör för att få feedback på träningen. Kantareller ingår!
Pris: 1100kr


UNGHUNDSKURS!
Datum: 
Plats:  
Tid: 
Instruktör: Jarl Rexlinger
Info: Kurs för den unga hunden som uppnått 8månader. Under denna period är det inte ovanligt att den annars lydiga och lätthanterliga hunden börjar få knäck i lurarna och ägarna tvivlar t.o.m ibland om hundens glömt sitt namn. Under denna kurs jobbar vi med övningar för att bibehålla en fin kontakt och relation med våra unghundar, vad som är viktigt att tänka på under denna period i träningen samt jobbar vidare med de viktiga moment som krävs i vardagen som koppelträning, inkallning, hundmöten m.m. Vi talar även om hur man kan arbeta ifall ett problem dykt upp i sitt hundägarskap. 
Pris: 1300kr


HUNDMÖTESKURS!
Datum:
Plats: 
Tid:
Instruktör: Jarl Rexlinger
Info: Kursen riktar sig till de ägare som vill få ordning kring möten som sker under hundpromenaden. Det kan vara så att ens hund är väldigt glad och exalterad och vill hälsa glatt på alla eller att ens hund tycker möten är lite läskiga och svara med utfall. Det kan gälla möten med andra hundar, människor, cyklister och motionärer m.fl. Under kursens gång pratar vi om problematiken kring detta och eventuella orsaker till att problemet uppstått, vi testar på flertalet övningar för att komma fram till en lösning som passar just dig och din hund. 

Pris: 1100kr

VI TRÄNAR DIN HUND!
Om du ska lämna in din hund på pensionat eller som dagshund finns det möjlighet att få din hund tränad under tiden den är här. Önskar man denna tilläggstjänst måste man först boka in en privatträning med instruktör så vi får en helhetsbild av er som team. OBS! För att träningen ska ge resultat även för er krävs att ni jobbar vidare hemma! 
Denna tjänst riktar sig till ägare som vill få extra tillfällen till träning, kanske behöver det finslipad lite på koppelträningen eller kanske vill ägaren ge sin hund det där lilla extra som mental aktivering i form av t.ex ett spår under sin pensionatsvistelse. 
Pris kommer vi överens i samband med bokning. Utvärdering och övningar skickas alltid till ägaren efter ett träningstillfälle med hunden. RULLANDE TRÄNING!

Ingen rullande träning inplanerad för tillfället.

Den rullande träningen är fristående träningstillfällen med instruktör. Tanken är att man kan välja de moment som intresserar en. För mer information, kontakta: info@hunddrommen.se


För anmälan till kurs, vänligen fyll i formuläret och uppge:

  • Ägarens fullständiga uppgifter: Namn, adress, mail och telefonnummer.
  • Hundens namn, ras och ålder
  • Vilken kurs ni vill anmäla er till